Rejse til Asien: Det skal du huske

Asien er en af de mest fantastiske rejsedestinationer i verden. Har du bestilt en rejse til Asien, kan du derfor godt begynde at glæde dig og drømme dig afsted. Men inden du bruger alt for meget tid på at drømme dig på ferie, er der også en række praktiske ting, du skal have styr på.

Hvordan forbereder du dig bedst på din rejse til Asien? Det vil vi gøre dig meget klogere på i denne artikel.

Få styr på visum

Langt de fleste lande i Asien kræver, at du ansøger om et visum. Du kan ganske enkelt ikke komme ind i landene uden et visum, så her er der altså ingen vej udenom. Hvad enten du står over for en rejse til Thailand, Vietnam eller Indien, skal du have styr på dit visum.

 

Der er forskellige regler for de enkelte lande, og du kan finde mere information om de gældende regler på den danske ambassades hjemmeside. Sørg for at være ude i så god tid som muligt i forhold til dit visum. Det kan i nogle tilfælde trække ud – og det skulle jo nødig ødelægge din tid op til afrejse og udløse en unødig spænding.

 

Flere lande kræver også, at dit pas gælder seks måneder efter din hjemrejse. Tag derfor også et kig på datoerne i dit pas og få det fornyet i god tid, hvis det er nødvendigt.

Bliv vaccineret i god tid

Du kommer heller ikke uden om vaccinationer, når du skal til Asien. Det er en god idé at påbegynde dine vaccinationer i god tid før afrejse, da nogle af dem kræver, at du får dem ad flere omgange med et bestemt interval imellem. Så det duer altså ikke at vente med at få en tid ved lægen en uge før afrejse.

 

Du kan selv tjekke hos Statens Serum Institut, hvilke vacciner du skal have, eller du kan rådføre dig med din egen læge. Vacciner kan være en relativ dyr affære, men heldigvis gælder de fleste af dem i flere år efterfølgende.

Tjek din rejseforsikring

Det blå sygesikringskort dækker kun, når du rejser til et EU-land og nogle få andre lande. Det dækker ikke i Asien. Det vil altså sige, at du selv skal betale, hvis du kommer til skade eller bliver syg under din rejse. Det kan være en dyr affære, og det er derfor altid en god idé at tegne en rejseforsikring. Det er rigtig godt givet ud, hvis uheldet skulle være ude.

 

Husk at være opmærksom på at få hjemrejsedækning med, når du tegner en rejseforsikring. Det er en af de allerstørste udgifter, hvis du skulle blive syg eller komme til skade.

Indkøb omformer

Stikkontakterne i Asien ser anderledes ud end dem, som vi har her i landet. Det betyder, at du ikke kan sætte din telefonoplader eller din oplader til dit kamera til uden en omformer. Du kan købe et sæt med omformere, hvor du får alle dem, som du skal bruge, når du rejser til de forskellige lande i Asien. Gør dig selv den tjeneste at få købt sådan et, så du ikke risikerer at stå med en død telefon eller et dødt kamera på din rejse.

 

God fornøjelse med dine rejseforberedelser!

Skriv et svar